Amerika | Travelhome (2024)

EEN CAMPER HUREN IN AMERIKA

Droom jij ervan om een camper te huren in Amerika? Met 50 staten en9,826,630 vierkante kilometer aan land en water, biedt dit veelzijdige land tal van mogelijkheden. Zo kun je op camperreis door de indrukwekkende natuur van West-Amerika of trek je met een huurcamper langs de tropische stranden in Florida. Wil jij een camper huren in Amerika met je partner, je gezin of met vrienden? Travelhome biedt veel verschillende camperreizen aan én ontwerpt camperreizen op maat. Daarnaast is er de mogelijkheid om je eigen reis samen te stellen. Huur een camper in Amerika en ontdek dit veelzijdige land van onbegrensde mogelijkheden!

Wat kost het om een camper te huren in Amerika?

De prijs voor het huren van een camper in Amerika is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het type huurcamper, de camperverhuurder, het seizoen, de reisduur en natuurlijk vraag en aanbod. Het is daarom lastig om een algemene prijsindicatie te geven voor het huren van een camper in Amerika. Naast de kosten voor de huurcamper zelf, zijn er bijkomende kosten waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan campingovernachtingen, boodschappen en verzekeringen.

Wil je meer weten over wat een rondreis door Amerika kost? In ons blog ‘Wat kost het om een camper te huren in Amerika?’ lees je welke kosten er allemaal bij een camperreis door Amerika komen kijken. Onder het kopje ‘Boek een camperreis’ vind je de prijzen voor een camperreis inclusief de kosten voor een huurcamper, de heen- en terugvlucht en de hotelovernachtingen op de eerste en laatste dag van je vakantie in Amerika. Wil je afwijken van de door ons aangeboden reisdata, campertypes of reisduur? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Wij sturen je graag een prijsvoorstel voor een camperreis in Amerika op maat.

Wat zijn de voordelen van het huren van een camper in Amerika?

Een camper is van alle gemakken voorzien. Je ervaart van de vrijheid van een kampeervakantie terwijl je intussen geniet van de comfort zoals je die thuis gewend bent: een vast bed, een koelkast en eigen sanitair. Wakker worden doe je midden in de natuur en ’s avonds zit je bij een kampvuur in plaats van voor de televisie. Dat is pas vakantie! Een ander voordeel van het huren van een camper in Amerika, is dat je niet steeds je koffer hoeft in- en uit te pakken, zoals bij een rondreis met de auto. Aan het begin van jouw camperreis door Amerika pak je je koffer uit en aan het einde van je camperreis door Amerika pak je je koffer weer in. Geen gezeul met bagage voor jou! Ben je benieuwd naar wat nog meer een voordeel is van het huren van een camper in Amerika? Wij geven tien redenen waarom reizen met een camper in Amerika leuker is dan rondreizen met de auto.

Moet je vooraf campings reserveren in Amerika?

Of je vooraf campings moet reserveren in Amerika, hangt af van je vakantieperiode en het gebied waar je doorheen trekt. Veel reizigers geven de voorkeur aan het reizen zonder vastomlijnd plan. Zij maken geen planning, maar besluiten ter plaatse op welke camping in Amerika ze willen overnachten met hun huurcamper. Het ultieme gevoel van vrijheid! Door de toenemende populariteit van Amerika als bestemming én uitgestelde reizen die eindelijk kunnen plaatsvinden, hebben campings in Amerika op dit moment echter te maken met een grotere vraag dan dat er aanbod is. Dit leidt ertoe dat campings al ver van tevoren zijn volgeboekt.

Conclusie: reizen op de bonnefooi in Amerika is tijdens het hoogseizoen en in populaire gebieden nagenoeg onmogelijk op dit moment. Wij raden dan ook aan om in elk geval in 2022 en 2023 vooraf je overnachtingen te reserveren in Amerika. Doe je dit niet, dan heb je kans dat je geen campingplaats vindt en ver moet afwijken van je route. Verlies dus geen kostbare tijd maar leg je overnachtingsplaatsen op voorhand vast!

Zie je het niet zitten om zelf campings uit te zoeken? Onze medewerkers nemen die taak graag van je over. Uit eigen ervaring en op basis van de reiservaringen van andere reizigers die een camperreis boekten bij Travelhome, selecteren zij de leukste en mooiste campings voor jou. Als jij al een camperreis bij Travelhome geboekt hebt, kun je contact opnemen met jouw reisspecialist voor het bijboeken van een campingpakket. Heb je nog niks vastgelegd? Vraag dan een offerte aan voor een complete camperreis inclusief campingplaatsen.

Wat voor rijbewijs heb je nodig voor een camper in Amerika?

Voor alle campers in Amerika die je bij Travelhome kunt huren, is een B-rijbewijs voldoende. Dat betekent dat je ruime keuze hebt in huurcampers. Soms stelt een camperverhuurder in Amerika aanvullende voorwaarden aan het huren van een camper. Zo kunnen verhuurders eisen dat de bestuurder van de huurcamper al een x-aantal jaar beschikt over het rijbewijs. Ook kan een verhuurder een minimale of maximale leeftijd hanteren bij het huren van een camper in Amerika.

Waar moet je op letten bij het huren van een camper in Amerika?

Wanneer je kiest om op camperreis te gaan door Amerika zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Waar moet je op letten bij het huren van een camper in Amerika?

  • Boek je camperreis op tijd, dan profiteer je van de beste prijzen

Veel camperverhuurders publiceren hun prijzen voor het jaar erna al vanaf maart/april. Eind september en oktober verlopen de eerste vroegboekkortingen van verschillende camperverhuurders. Als je je camperreis door Amerika op tijd boekt, profiteer je dus van de beste prijzen. Veel camperverhuurders werken met zogenaamde flex/value tarieven. Deze flexibele tarieven zijn gebaseerd op vraag en aanbod en worden hoger naarmate het aanbod schaarser wordt. Hoe vroeger je boekt, hoe voordeliger jouw camperreis is. Lees alles over de kosten van het huren van een camper in Amerika in ons blog ‘Wat kost het om een camper te huren in Amerika?

  • Beslis vooraf welk(e) gebied(en) je wilt bezoeken

Amerika is een enorm land en de af te leggen afstanden kunnen groot zijn. Om zo veel mogelijk te kunnen zien tijdens jouw camperreis door Amerika, kun je het beste vooraf beslissen welke gebieden je wilt doorkruisen met jouw huurcamper. Zeven uur per dag rijden om maar zo veel mogelijk highlights af te kunnen strepen is in theorie leuk, maar in de praktijk wil je ook iets zien. Als de afstanden te groot zijn, breng je voornamelijk tijd door in je camper en hou je geen tijd over voor wandelingen en excursies. Dat is jammer! In één camperreis zowel de Grand Canyon, Las Vegas, Yosemite en Yellowstone willen bezoeken wordt echt een uitdaging wanneer je maar 3 weken op reis gaat. Beperk je liever tot één gebied, zoals West-Amerika, de Rocky Mountains, Noordwest-USA, Oost-USA, Alaska of Florida. Bij onze voorgestelde camperreizen door Amerika hebben wij uiteraard rekening gehouden met reisafstanden. Ook bij een camperreis op maat gaan wij voor je na wat wel en niet haalbaar is. Zelf inspiratie opdoen? Bekijk dan onze reisinspiratie voor het huren van een camper in Amerika.

  • Laat je adviseren door een ervaringsdeskundige

Weet jij wat een full hook-up op een camping tijdens jouw campervakantie precies inhoudt? Of dat voor een stopover inNew Yorkvaak geen kosten berekend worden bij je vlucht? Dat je ook een ETA nodig hebt wanneer je een tussenlanding maakt in Toronto? Of dat een stop in Washington vaak gratis is?

Wij schudden dit soort feitjes zó uit onze mouw. Uit eigen ervaring vertellen we jou alles over de vlucht, het huren van je camper in Amerika en ideale reistijden. Daarnaast informeren we je over welke highlights je niet mag missen tijdens jouw rondreis door Amerika en met welke praktische zaken je rekening moet houden. Zo wordt jouw camperreis ook echt een droomreis!

  • Bepaal welk campertype bij jou past

Welk campertype past het beste bij mij? Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Ga jij voor een luxe of eenvoudige camper? Wil je boeken bij de goedkoopste camperverhuurder of huur je liever een camper bij een aanbieder met de beste kwaliteit? Wil je een losse douche in je camper? Hoe lang moeten de bedden zijn? Wil je heel graag een luifel?

Allemaal vragen die bepalen welk campertype het beste bij je past en bij welke camperverhuurder je het beste een camper kunt huren. Sommige mensen gaan op camperreis door Amerika met een ‘30 foot camper’ van ruim 9 meter met zeeën aan ruimte. Anderen huren een knusse campervan. In Amerika is het niet altijd goedkoper om een kleine camper te huren in plaats van een grote camper. Ook het weer speelt een grote rol bij het uitkiezen van een camper: wanneer je in april op camperreis gaat, wil je wat meer binnenruimte hebben dan wanneer je in juli je camper huurt.

Wil je de campertypes eens bekijken? Kom dan langs op één van onze evenementen. Op die manier maken we je het huren van een camper in Amerika stukken makkelijker.

Wat is de beste tijd voor het huren van een camper in Amerika?

De beste reistijd voor een campervakantie door de Verenigde Staten is afhankelijk van naar welk gebied je reist. Amerika is een enorm land en kent verschillende klimaten. Hierdoor is de beste tijd voor het huren van een camper in Amerika afhankelijk van jouw bestemming. In ons blog Wat is de beste tijd voor het huren van een camper in Amerika? lees je meer over de klimaten per regio en vertellen we je over de hoog- en laagseizoenen.

Kijk ook een bij onze reisverslagen van mensen die een camper huurden in Amerikaom inspiratie op te doen!

Welke voorbereidingen moet ik treffen bij het huren van een camper in Amerika?

Jij hebt besloten dat je op camperreis door Amerika gaat. Gefeliciteerd! Nog even en jij rijdt in Amerika de horizon tegemoet in jouw huurcamper. Voor het zover is, zijn er nog een aantal dingen die je moet regelen. Welke voorbereidingen moet je treffen bij het huren van een camper in Amerika? Bedenk om te beginnen welk gebied je wilt bezoeken. Amerika is groot! Kijk ter inspiratie eens bij onze pakketreizen met een camper door Amerika of vraag een vrijblijvende offerte aan voor een camperreis door Amerika op maat. Zodra je geboekt hebt, is het belangrijk dat je een ESTA aanvraagt. Een ESTA is een digitale reistoestemming om Amerika zonder visum binnen te mogen reizen en is twee jaar geldig. Welke voorbereidingen moet je nog meer treffen bij het huren van een camper in Amerika? Zorg dat je beschikt over een geldig paspoort. Een identiteitsbewijs of rijbewijs voldoet niet op intercontinentale vluchten! Daarnaast is het handig om je alvast te oriënteren over welke nationale parken je wilt bezoeken in Amerika en op welke campings je wilt verblijven. Voor sommige nationale parken in Amerika moet je vooraf reserveren. Wij raden aan om, zeker in het hoogseizoen, ook je campings vooraf vast te leggen. Dit kun je zelf doen, maar wij stellen ook graag een campingpakket voor je camperreis door Amerika voor je samen.

Waarom een camper in Amerika huren via travelhome, dé camperspecialist van de ANWB?

Travelhome is al jaren dé specialist in camperverhuur in Amerika én andere wereldwijde bestemmingen. Als camperspecialist wonnen wij al vele prijzen van klanten en leveranciers. Travelhome is onderdeel van ANWB en is uiteraard aangesloten bij ANVR en SGR.

Ons teamheeft vele camperreizen gemaakt door de Verenigde Staten en kan je dus uit eerste hand de beste tips geven voor een ideale Amerika campervakantie. Denk hierbij aan campingtips en routesuggesties, maar ook aan mogelijkheden als het combineren van verschillende binnenlandse vluchten met camperverhuur in verschillende plaatsen. Of begin met een citytrip New York en vervolg met een camperreis West-Amerika. Alles is mogelijk!

Ben je enthousiast over het huren van een camper in Amerika? Vraag dan vrijblijvend eenofferteaan, bekijk onze complete pakketreizen, zoek de camperprijs van jouw vakantie op of bezoek een van onzeinspiratiedagen over camperreizen. Hier word je uitgebreid geïnformeerd over de beste routes en krijg je tips over het huren van een camper. Ook is er de mogelijkheid om eens een echte camper van binnen te zien.

Voor het huren van een camper in Amerika, moet je bij Travelhome zijn!

Reisexpert Rick vertelt:

Amerika | Travelhome (1)

"Amerika is voor mij een bijzonder land, het heeft zoveel te bieden en is in ieder opzicht gevarieerd. Van een stad vol entertainment zoals Las Vegas naar het heerlijk rustige Rocky Mountain National Park. Een citytrip New York combineren met een bezoek aan Yellowstone National Park? Alles kan! Amerika kan in ieder seizoen en voor iedere leeftijd kan je de reis onvergetelijk maken."

Amerika | Travelhome (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated:

Views: 5566

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.